TACK

Alla barnen på Muringato Primary School och deras lärare&rektor vill tacka så himla mycket för det vi lyckats åstadkomma med alla era bidrag! Förra veckan kunde Hillary ( läraren som hjälpt mig styra upp allt och välja ut de mest behövande barnen som vi skulle hjälpa) meddela Nancy som går i secondary ( efter åk 8 på Muringato) att hon kan fortsätta sin skolgång genom att vi betalda hennes skolavgifter för ytterligare ett år. Nancys och hennes ”guardians”(målsman, då hon inte tas omhand om hennes föräldrar) lycka och glädje förmedlade Hillary genom bilder han skickade och han berättade att detta betyder oerhört mycket för Nancy.

Igår var det dags att dela ut alla uniformer och skor ni har bidragit till. Att ge en elev en skoluniform betyder både mycket för eleven själv, elevens familj och skolan såklart. Denna uniform ger eleven hopp, glädje och möjlighet till fortsatt skolgång. På skolor som ligger i de fattigaste områden har de inga skolavgifter utan det enda som krävs av eleverna är att de har råd att köpa och ha på sig rätt skoluniform.

Hillary som hjälpt mig med allt från att välja ut de 18 mest behövande barnen och skicka listor på alla storlekar till mig till att fixa i ordning allt på plats igår. Lisette hade också 4 uniformer kvar från utdelningen House of Human rights hade i söndags som tillhörde barn på Muringato Primary School. Så tillsammans delade vi ut skoluniformer och skor till 22 barn.

Detta blev en stor händelse på skolan och alla samlades. Kändes lite obehagligt och taskigt till en början och vi försäkrade oss med Hillary om att barnen vet om att vi inte har uniformer till alla utan endast några få. Han berättar då att det är så pass många som får uniformer av oss och att vi har kommit till deras för att dela ut dem ger hela skolan hopp om framtiden och glädje för de som är utvalda. Väldigt fint tänk. De elever som inte får uniformer av oss ser att de finns en chans att de kanske kan få nästa gång.

Jag kan inte nog TACKA för ALLA bidrag till både skolan och uniformer, ni är fantastiska och ni gör skillnad för eleverna på Muringato Primary school. Det vill jag lova !

Här är Nancy som och hennes målsman när de fick beskedet om betalda skolavgifter för Nancy :

 

Rektorn och Nancys målsman

 

Rektorn, Nancy och Hillary

 

 

Här kommer lite bilder från skolan :

 

Här ser ni hela skola: 4 hus med 2 klassrum i varje hus. Här går åk 1 – 8. Fotot är taget från lärarnas hus ( ett likadant) och sedan finns ett plåthus bakom klassrummen där dagiset håller hus

 

 

Detta är ena klassrummet från sidan på förmiddagen

 

Detta är samma klassrum från sidan men efter det att en planka hade lossnat

 

Ett av klassrummen inifrån

 

Inga fönster någonstans

 

Bakom huset med 2 klassrum i ser ni dagiset ( plåthuset)

Dagiset

 

Leksakerna och muggarna på dagiset

 

Toaletterna

 

 

 

Världens bästa Hillary som gjort det möjligt för oss att hjälpa barnen på plats

 

 

Uniformsutdelning:

Hela skolan samlades

 

 

 

 

 

STORT TACK FÖR ERA BIDRAG !!!!

Det hade inte varit möjligt utan er att hjälpa alla dessa barn och ge de möjlighet till fortsatt skolgång

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *