Redan onsdag

Ytterligare en riktigt bra dag, en väldigt varm dag också. Glömde nämna igår att det faktiskt regnade på eftermiddagen när vi tränade med de vuxna, svalkande och skönt!

Men idag sken solen hela dagen och vi har tränat med Kirimara Primary School. De var ca 25 tjejer och 25 killar igen och Lisette och jag tänkte oss att vi ska köra lite varannan dag, så det var min tur att träna tjejerna.

Tjejerna var superhärliga, de hade knappt spelat handboll innan men lärde sig väldigt fort och de flesta tyckte det var roligt. De lyckades till och med spela match med riktiga regler på slutet, vilket var imponerande när man såg de första passningarna de gjorde. Det var 3 tjejer som utmärkte sig extra mycket, man kunde tror att de spelat handboll väldigt mycket mer än alla andra, den ena tjejen fick till en riktig stegisättning utan att ha lärt sig det. Lisette berätta också om 2 killar som hade talang för handboll, en vänsterhänt kille som var grym som utespelare men valde att ställa sig i målet, där var han dessutom lika bra 😉

Dessa barn från Kirimara Primary School kommer från sämre förhållanden, många bor i slummen. Det är hemskt på ett sätt men det är så härligt att få lära känna de under en dag och se hur mycket glädje sport ger och att de får lära sig något nytt av oss. Även denna klass fick kolla på en handbollsmatch i klassrummet, vilket återigen var uppskattat. Jag pratade lite med deras lärare efteråt och han sa att de så gärna ville spela tuneringen som är i helgen och att han skulle anmäla ett lag så några kan spela. Då bestämde Lisette och jag oss för att vi vill betala för ett lag från deras skola vi med, så 2 lag kan spela och därmed flera barn kan delta.

En rolig grej vi fick höra är att Temple Road Primary School-barnen som vi tränade igår hade gått hem från skolan igår efter träningen och räknat: one, two, three. Antal steg de skulle ta innan de skulle passa och skjuta 😀

Tillbaka till onsdagen. På eftermiddagen hade vi teori och praktik med de vuxna igen. Det var försvar som stod på schemat. Väldigt rolig och bra träning som Lisette hade satt ihop och alla deltagare har taggade och körde på. Även idag på slutet så fick vi åskådare i form av de yngre klasserna från Temple Road School, så himla fina barn. Igår började de våga ta på oss, de vill känna på vår hud och gärna på vårt hår och idag så började de även prata lite mer. Frågade efter namn och efter mina syskons namn, jag svarade att min bror heter HenRik och jag fick tillbaka ett svar i kör från ca 10 barn : aaaa HenLik. Så himla söta 🙂

Under eftermiddagens träning fick jag även göra min första insats som blivande Fysioterapeut, spännande. Det är en kille som har en skadad axel så den undersökte jag bäst jag kunde med förutsättningarna här. När jag hade undersökt och hört mig för hur han brukar träna (fick svaret: ” I’m lifting some stones”) mm. så skulle jag komma på lite övningar åt det jag hade hittat var problemet. Snacka om att man måste låta fantasin flöda… Att använda sig av stenar som vikter och andra saker som finns naturligt. Att det kan vara sådan skillnad..

Efter dagens träningar var både Lisette och jag heeeelt slut faktiskt, en varm och tuff dag. Vi gick till MSG Sports Clubs kontor som ligger ca 500 m från skolan där vi tränar och mötte Julius där som hade tagit reda på lite detaljer om vi skulle kunna åka på en Safari medan vi är här.
Efter det tog Lisette med mig på runda på stan och visade runt. Spännande men även lite obehagligt, men kände mig trygg med Lisette som hade full koll på stan.

Kom hem vid 18 unegfär, fixade lite med dagens bilder, planerade torsdagens träningar och upplägg och sen var det dags för middag : jag provade på ytterligare mer ”traditional food”, denna gång mukimo som är en grön klump som består av potatis, majs och ”greens” 😉 som var mycket godare än Ugali tycker jag. Då var redan onsdagen slut, tiden känns som att den gått väldigt fort hittills (vilket jag inte vill!)

Btw så skrevs detta inlägg igår och skulle kommit upp då men var för trött att orka ladda upp bilder med detta internet så nu laddar jag upp inlägget iaf och bilder från onsdagen kommer i eftermiddag 😀

Ny dag – nya tag –  nu kööör vi 😀

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *