Pandox

Jag har så svårt att beskriva och visa tillräckligt med tacksamhet till Pandox när jag tänker på vad jag har fått varit med om i 4 år i rad. Det är helt otroligt häftigt att få ha lärt känna Kenya, Nyeri och alla fina människor här på detta sätt som man bara kan göra genom att jobba på plats. Jag har fått vänner för livet och till och med en extrafamilj som jag kommer ha kontakt med resten av mitt liv och hjälpa på bästa möjliga sätt. Jag har kommit kulturen och människorna nära på ett sätt jag inte hade kunnat drömma om. Jag älskar att se och prata om skillnaderna och diskutera med kenyanerna och höra deras tankegångar kring både handboll, prevention och livet.

Att hålla i en kurs dessutom har varit otroligt utvecklande och något jag aldrig gjort tidigare. Jag älskar samarbetet och kemin det blir mellan Lisette och mig när vi väl kör igång oavsett hur nervöst eller fnissigt det kan vara innan. Riktigt häftig känsla och jag har lärt mig så oerhört mycket av Lisette under dessa år.

Lisette och jag har även upplevt saker tillsammans som endast vi kommer kunna dela på, då vissa händelser är helt omöjliga att återge i ord. Ett riktigt dreamteam i vått och torrt i Nyeri, även utanför handbollsplan. Även kallade syskon av både deltagare och barn och när vi svarat att vi kommer från Sverige har vissa barn trott att vi kommer från Sudan, haha.

Att få prata, spela och instruera i handboll 2 veckor om året har varit en gåva och sedan jag blev färdig fyisoterapeut har även skadeförebyggande och knäkontroll funnits med som en del av kursen. Detta har varit en av de mest lärasamma delarna i mitt yrkesliv, att få lägga upp, hålla i föreläsningar och praktiska tillfällen i klassrum och på fält på skolor i Kenya hade jag aldrig kunnat drömma om. Sprida den kunskap jag brinner mest för bland dessa fantastiska människor.

För 4 år sedan hade jag aldrig kunnat tro att detta skulle kunna hända just mig, en dröm har gått i uppfyllelse och Kenya, Nyeri har blivit en del av mitt liv som alltid kommer finnas där.

/Hanna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *