Mt. Kenya Salvation Primary School

Idag har vi varit på Mt. Kenya Salvation Primary School, en relativt liten skola jämförelsevis med de 2 tidigare denna vecka. Fina elever som var ett blandat gäng från åk 5-8 och vissa kunde lite handboll och andra var helt nybörjare.

Vi hade tema försvar idag efter grunderna i att passa. Avslutade träningen med match och det var första gången de spelade match med alla regler och positioner så som det ska vara och de gjorde det riktigt bra. Imponerande att se hur barnen utvecklas på en träning.

Även fantastiskt att se förändringar hos deltagarna hur de behandlar och uppmuntrar barnen under träningen istället för att bara säga att de gör fel och måste göra på ett annat sätt. Riktigt roligt !

Innan lunchpausen blev det en diskussion om skillnader Kenya/Sverige med deltagarna , vilket alltid är roligt att prata om. Det som kom upp var att vi nog har väldigt liknande regler, exempelvis när dte gäller trafikregler ( så som stanna vid rött ljus och inte köra om när det är heldraget) men skillnaden är att många/de flesta i Sverige håller sig till dessa regler eftersom det finns ett straff om man inte följer dem. Medan i Kenya följer de inte just dessa trafikregler, de kör mer än gärna mot rött och kör om lastbilar i kurvor trots heldraget… Sedan även en stor skillnad fortfarande är vad män och kvinnor  har för skilda uppgifter, t.ex. städa, laga mat , ta hand om barn, jobba mm. I Kenya är det vanligast att kvinnan tar hand om barnen, lagar mat och alla dessa uppgifter medan mannen jobbar, tjänar pengar men inte gör något hemma. Många av deltagarna lät chockade att Lisette har kunnat lämna sina barn hemma med hennes man och att Felix och jag städar varannan vecka och lagar mat till varandra varannan dag. Kvinnorna tyckte det lät bra medan männen var lite tveksamma om de skulle vara lika bra som kvinnorna på att laga mat 😉 Mycket skratt och en del funderingar väcktes.

Eftermiddagen spenderas med försvarsträning för deltagarna. Dock kom det en grupp ungdomar från en närliggande skola  som också ville träna, men inte alls var inbjudna eller fanns på schemat. Lisette hjälpte dem med några övningar så de också lära sig lite nytt på handbollsplan medan deltagarna fick köra försvar och stora delar av barnens träning i morse. 15 min innan slut blev vi avbrutna av rejält med regn. Då tog vi lite frågor och grupparbete inför examen på fredag.

Bra dag. Hej.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *