Kerichu Primary School och exams

Igår var det dags för  sista dagen på första veckans handbollskurs. Tiden har både gått otroligt fort och långsamt på samma gång, kändes som att dag 1 var igår samtidigt som vi hunnit med supermycket under veckan som gått. Extra roligt att det har varit så många engagerade och intresserade nybörjare med bland deltagarna. Det har gjort att utvecklingen har varit enorm. Även 2 helt nya Center från MSG har vi besökt denna vecka. Alla 5 skolorna har varit nya för oss att besöka, men en del av barnen har tränat med oss tidigare år. Det har varit en bra vecka i det stora hela.

Igår var det då dags för deltagarna att hålla i träningen och vi assisterade vid behov. De gjorde det bra och barnen hade en rolig träning.

Innan lunch uppstod det en obehaglig situation. 2 barn svimmade och det kändes inte riktigt som att de visste vad de skulle göra. Först svimmade en liten tjej som hade varit med på träningen som kände sig yr på slutet. Medan Lisette gick tillbaka till den tjejen som låg nära plan upptäckte jag en annan kille som hade svimmat och hjälpte till där. Riktigt obehagligt för att båda barnen var okontaktbara väldigt länge och i mitt bakhuvud visste jag att om det nu skulle vara något mer allvarligt eller om vi inte får kontakt med dem har jag ingen aning om någon ambulans skulle komma eller hur lång tid det skulle ta. Efter några minuters hyperventilerande så vaknade killen upp och när han såg att jag och Lisette var där fick vi ett stort leende. Det tog ett tag innan han ens kunde sätta sig upp. Alldeles darrig fick han i sig lite vatten. Denna kille hade tydligen svimmat pga sin astma flera gånger och jag frågade lite om hans mediciner. En gigantisk klump i magen växte när jag inser att den här killen inte riktigt vet när han ska ta sin inhalator och jag har ingen aning om någon där hemma hos honom igår ens brydde sig eller frågade efter hur hans dag har varit eller pratar med honom om hans astma 🙁

Efter lunch var det då dags för feedback på träningen och feedback på kursen som deltagarna fick ge. Sammanfattningsvis så verkade de flesta tycka att kursen var bra och att de hade lärt sig mer än förväntat. Det allra vanligaste tillägget var att de hade lärt sig ”att passa tider är viktigt” . Detta är en stor skillnad här i Kenya, vi brukar säga en tid och efter det ”swedish time please” då vet alla att det är exakt den tiden som menas. Men är det kenyansk tid då kan de lätt komma en halvtimme senare utan att tycka att de är sena, haha.. Efter feedbacken så var det dags för den avslutande matchen mellan deltagarna, de fick värma upp och sedan spela 2×10 min. Till sist så var det dags att avrunda första veckan och dela ut diplomen till alla duktiga deltagare. ( Tyvärr så har materialet från Sverige fortfarande inte kommit, vilket innebär att deltagarna inte kunde få sina fina tröjor. Väldigt tråkig avslutning på kursen men MSG kommer lösa det så att alla får sin tröja så fort alla våra kartonger kommer fram)

Innan vi fick åka ifrån skolan ville de väldigt gärna att vi skulle plantera 2 träd. Ett döpte dem till Lisetti och ett till Hanna 🙂

 

Träning

 

Hela gänget

 

Gårdagens utsikt mot Mt. Kenya från handbollsplanen

 

Utsikten

 

 

Maureen (deltagare i vår kurs) och Headteacher på Kerichu Priamary School

 

Basketplan bredvid handbollsplanen

 

Budskap på skolan

 

Obehaglig innebörd på detta budskap..

 

Hemmagjord satellit med en tallrik (utanför MSGs kontor)

 

Dags för diplomutdelning

 

 

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *