2011 i staden Nyeri, i Kenya, så etablerade Pandox The Youth Handball Movement i samarbete med kenyanska handbollsklubben Mount Kenya Sports Group (MSG ). Målet är att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid genom idrott och framförallt handbollsträning.
Idrott är en bra väg att nå barn och ungdomar. Projektet inkluderar även ett träningsläger varje år där svenska instruktörer/tränare åker dit och ger lärare och barn möjligheten att lära sig om laganda, hälsa, skadeförebyggande träning och inte minst massor av nya handbollstekniker och taktiker.

-2012 och 2013 så var Lisette och Håkan där som instruktörer/tränare från Sverige
-2014 var mitt första år , där jag fick möjligheten att åka ner som instruktör/tränare från Sverige med Lisette som redan hade varit där de 2 första åren också
-2015 var Lisette och jag där igen och vi utvecklade projektet genom att förbättra tränarkursen och även skaffa samarbeten med fler fattiga skolor och fantastiska lärare som ger oss en ingång att kunna hjälpa utsatta barn

-2016 är det nu bestämt att vi ska få möjligheten att åka dit igen, vi satsar på att bredda och utveckla projektet så mycket som möjligt för att kunna ge hjälp och stöd på bästa sätt. Håll utkik efter insamling av pengar för skoluniformer och mer info kring detta i höst !

Läs gärna mer om detta projekt :

PANDOX

MSG