En väldigt lång & rolig fredag

Efter en natts sömn var vi taggade igen inför dagens träningar och idag var det även dags för ”avslutningsceremonin” för de som deltagit i Pandox Training Camp 2014.

Dagens plan var att träna barnen mellan 9 och 11, sedan ha ”avslutningsceremonin”  innan lunchpausen och sen ha ett avslutande pass för tränarna som hade fått komma med önskemål. Men här blir det inte alltid som man tänkt sig eller har planerat..

Idag skulle 2 stycken skolor komma, St. Benedict Academy med 13 tjejer och 13 killar och även Consolata Primary School med 25 killar, men båda skolorna var försenade. De 25 killarna kom ca. halv 10 och fick kolla på en handbollsmatch på projektorn i ett klassrum. Den andra skolan kom kanske vid 10 och då satte vi igång med träningarna. Lisette tränade St. Benedict Academy och jag tränade de 25 killarna från Consolata Primary School. Riktig duktiga killar som verkligen var intresserade av handboll och gjorde sitt yttersta på träningen, vilket alltid är roligt  att se.

Träningen höll på till 12 och tydligen hade skolorna avlagt hela dagen för att vara med oss. Så planen blev ändrad. Vi tog avslutningsceremonin på lunchen, för att vissa tränare hade en lång väg hem, för de skulle dit och förbereda med sina lag inför morgondagens turnering. Avslutningsceremonin inleddes med att Isaak sa några väl valda ord och sedan fick alla bli uppropade, få sitt diplom, ett memorystick med övningar, matcher, regler och foton från veckan som gått, en t-shirt och en penna. Sedan blev det en hel del fotografering med nöjda och glada deltagare.

Det blev en snabblunch för oss som skulel tillbaka och träna skolorna klockan 14. Vi skyndar oss för att vara där prick 14 så vi kan köra igång (Musungu-time = våran tid, att vara punktlig 😉 ). Dock kommer skolorna ”African-time”, vilket innbär att vi ändå får vänta på de i ca. 25 minuter. Den tiden spenderar vi mer än gärna med barnen som går på skolan, säga hej, ta i hand, prata med och idag fick jag till och med min första kram av några tjejer. Så himla himla underbara och söta barn.

När träningen väl satte igång så höll vi på till kl 16 och skolorna, både barnen och lärarna/tränarna, verkade riktigt glada och nöjda med dagen, vilket vi såklart uppskattar. Ska bli kul att se de spela imorgon på turneringen.

Efter träningarna så åkte vi till Rware High School, för att vi visste att deras träningen börjar kl 16.30. Det var de killarna som av någon oklar orsak inte fick komma och träna med oss igår så därför tänkte vi att vi åker till dem. Dock började det regna (och då öser det verkligen ner här) efter ett litet tag. Det ledde till att det inte blev så mycket träning tyvärr, men tanken var god och det var kul att se de spela lite.

Lisette och jag har bestämt oss för att betala för 2 tjejlag , ett från Temple Road Primary School (där vi tränar) och ett från Kirimara Primary School (som jag skrev om i ett tidigare inlägg), för att skolan endast har råd att betala för ett lag och då får killarna spela. Så det känns riktigt roligt att de 2 tjejlagen också får möjlighet att spela och uppleva en turnering.

Så har vår dag sett ut, väldigt lång med andra ord. Vi kom hit till hotellet nu vid 18 och tog oss en fredagsöl för en grymt härlig första vecka. Nu på kvällen blir det middag, bloggning och lite fix till några av deltagarna.

Här kommer massa bilder från denna underbart härliga dag i Nyeri

 

Några av killarna från Consolata Primary School

IMG_2091

Träning med killarna

IMG_2074

Hela gänget efter förmiddagens träning

IMG_2101

St. Benedicts Academy efter förmiddagens träning

DSC_0011

En av tränarna som gör ”bålprogrammet” vid sidan av plan som han lärde sig av Lisette igår 😀

DSC_0008

Fina diplomet för ”Pandox Training Camp 2014”

IMG_2103

”Avslutningsceremonin” med Isaak och Millie

DSC_0026

 

Alla deltagare tillsammans med de snygga tröjorna

 

IMG_2108

 

Lisette, Millie, Benson och jag

IMG_2117

Eric & jag

IMG_2111

 

Väldigt fina presenter som ”tack”/”för tidig valentinesdaypresent” (som de ville kalla det ) av Millie och Benson

IMG_2123

Avslutar med en fredagsöl efter denna långa dag.. Tack och godnatt från oss

IMG_2125

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *