En dag i Nyeri

Ingen dag är den andra lik och varje dag känns väldigt speciell och olik till den föregående, fast man kanske kan tycka att vi bara tränar barn på förmiddagar, har tränarkursen och sen bloggar och förbereder nästa dag . Så känns det inte när man är här.

Ska försöka beskriva så gott det går ungefär hur en dag kan se ut här 😀 Kommer säkert vara lite likt många inlägg 😉

Jag går upp ganska tidigt, runt 6-7 tiden. Antingen utnyttjar jag detta internet för att det är som bäst på morgonen för att blogga, ladda upp bilder mm. eller så tränar jag ibland på gymmet. Klockan 8 äter vi frukost tillsammans och blir det oftast en omelett av en trevlig kille som jobbar varje morgon, white coffee (kaffe med mjölk), färsk ananas, rostad macka och  mangojuice för min del. Ibland varierar vi oss även med lite yoghurt och flingor. En bra start på en lång dag.

Därefter packar vi ihop vår lilla väska vi har med oss varje dag. Min väska innehåller: vatten, en bar att äta, keps, solkräm, liten handduk, visselpipa, block&penna och tejp. Allt man behöver 😉 Och Lisettes dator som vi inte hade klarat oss utan, den är alltid med. Sedan blir det insmörjning av de kroppsdelar som sticker ut, ben, armar och ansikte och därefter blir vi hämtade 8.45 (musungu -time, så alla som hämtar oss börjar faktiskt hålla tiden ) och åker till Temple Road skolan där vi håller i träningen.

Det första vi gör på morgonen är att gå till Greys klass (en underbar lärare på skolan som också deltagit i kursen) för att hon har allt vårt material( bollar, mål, projektor mm.) inlåst på sitt kontor. Hennes klass hon undervisar på morgonen i engelska sitter alltid spänt och väntar på oss och vi får alltid gå in och hälsa på alla och säga god morgon. Några barn som Greys väljer ut får hjälpa oss att bära allt material till klassrummet vi fått låna eller hela vägen ner på plan. Detta tycker barnen alltid är väldigt kul eftersom de slipper engelskan några minuter 😉

Därefter så sätter dagen igång ! Vi börjar oftast med liten kort genomgång/samling med de vuxna i klassrummet (de få som infinner sig hos oss redan klockan 9, vilket inte brukar vara alltför många 😉 ) och berättar hur dagen kommer se ut. Därefter måste vi ta reda på om den skolan som är anmäld faktiskt kommer och hur många de är mm.  Det står inte alltid helt klart innan.. Men vi börjar vänja oss att ta allt som det kommer.

Beroende på när skolklassen dyker upp och hur många de är så sätter vi igång med träningen på antingen en eller två planer. Är de nybörjare så blir det ett basic-pass där fokus ligger på passningar och skott.  Är klassen inte nybörjare så försöker vi höra oss för hos läraren om det finns önskemål om något speciellt de vill träna på. Det har oftast blivit försvar eller skott från olika positioner då.

Efter träningspasset brukar vi ofta visa en snutt av en handbollsmatch på en projektor i klassrummet vi får låna av skolan som brukar vara uppskattad.

Sedan är det dags för lunch. Då blir vi körde till vårt hotell och skyndar oss med att beställa för innan man får maten här tar det lång tid. Man kan tycka att lunchrasten är lång, mellan 12 och 14 ungefär men oftast är det precis så att vi hinner få maten och äta upp. Till lunch beställer vi från pool-menyn som ska går lite fortare än om vi beställer från vanliga menyn. Det blir oftast en sandwich eller burgare.

Eftermiddagarna ser lite olika ut, ibland stannar förmiddagens skola och vill ha en träning till, ibland kommer det en ny skola som vi tränar med och ibland ägnar vi eftermiddagarna bara åt deltagarna av tränarkursen som får både teori och praktik inom något område de har önskat. Vi avslutar runt 16 med lite lek med skolbarnen som har rast då innan vi avslutar dagen helt.

Några dagar har vi tagit en sväng på stan efter träningarna men oftast har vi åkt hem. På hotellet tar vi oss oftast något att dricka innan vi tvättar dagens kläder i handfatet och duschar av oss den röda sanden som är bredvid och på planerna.

Därefter, runt 7-tiden så brukar vi ses för middag och då har vi med oss datorer och allt vi behöver för att förbereda morgondagen. Vi bloggar och byter bilder mm. eftersom det ändå tar så pass lång tid innan maten kommer så har vi tid med det.

Sen vid 9 tiden är vi rätt så trötta, kanske lite skype eller läsa en bok innan vi somnar.

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *