Dag 2 (tisdag)- Muringato Primary School

 

Igår blev det en lång dag , vilket resulterade i ingen uppdatering här. Men den kommer idag.

Dagen började med att vi åkte 9.03 (alla deltagare på plats) från MSG kontoret till Muringato Primary School. När vi kom in på uppfarten knöt det sig rejält i magen och vi fick hålla tillbaka tårar. En extremt fattig skola, nog de fattigaste jag sett. Träplankor till väggar med lite glipor emellan och inga fönster.

Vi fick tilldelat ett litet klassrum för teoretisk genomgång och helt magiskt bara fixade de fram elektricitet och allt vi behövde för att kunna sätta igång. På denna skola jobbar en helt fantastisk lärare vi hade äran att träffa redan förra året. Han förgyller våra dagar med massa skratt och glädje, vilket han även sprider till barnen .

Efter en kortare genomgång så satte vi igång träningen, då switchade vi så att jag hade killarna och Lisette tjejerna. Även dessa barn extremt intresserade och ville lära sig mer. Så träningen blev väldigt bra.

Efter lunchpausen så åkte vi alla 4 tillbaka till samma skola och Carin & Therese höll i workshop (house of human rights) med de barnen som tränade med oss på förmiddagen. För oss var det dags för ”prevention ”. Så jag höll i en liten föreläsning om skadeförebyggande träning och  vanliga skador hos barn som spelar handboll. Därefter körde jag ett fys/rehab/prehab pass med de vuxna. Riktigt roligt att se dem. Så de skulle få känna på alla övningar vi gör med barnen under inslaget ”prevention of injuries” efter uppvärmningen varje träning.

 

Sedan efter en lång dag ute i solen med massor av träning så åkte Lisette och jag direkt till Temple Road School för att både hälsa på Grace (den fantastiska läraren vi annars träffat varje dag eftersom träningen varit på deras skola åren innan ) och alla underbara barn på den skolan.

Vår fina lilla Bridget som vi fastnade så för förra året och gjorde allt vi kunde för att hjälpa henne att kunna fortsätta gå i skolan. En väldigt fattig liten tjej som blivit lämnad av sina föräldrar.

Här kan man läsa om förra året när vi träffade henne:

http://www.momatzo.se/helgens-bergochdalbana/

http://www.momatzo.se/uppfoljning-bridget/

 

Henne fick vi träffa igen igår och ÅH vilket känslosamt och fint återseende. Igår fick vi träffa en glad (dock fortfarande väldigt liten och tunn i kroppen) tjej som berättade om hur det var i skolan och om hennes kompisar. Vi ville inte sluta krama och titta på henne.

På den skolan går även min fina Winfred som jag har klickat med från första ögonkastet. Under dessa 2 år som gått så har haft mer och mer kontakt under hela året , även när jag inte är här. Otroligt roligt att få följa hennes liv och kunna hjälpa till med det som hon och hennes familj är som mest i behov av.

Sedan blev det en snabb dusch och sen en lång och intressant middag med en man och en kvinna som jobbar för en HIV/aids organisation här med fokus på barn, vilket förhoppningsvis blir en bra och värdefull kontakt för House of Human Rights. Väldigt tufft att bara sitta och lyssna på deras berättelser om hur det är att möta smittade barn som är väldigt sjuka och fattiga. Men helt otroligt häftigt , vilket jobb dessa underbara människor utför ! Eloge till dem.

Lång dag, helt slut !

/H

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *