Barnhemmet : Our lady of perpetual help centre

I lördags fick jag följa med House of Human Rights på ett av deras projekt som de samlat in pengar till och hjälper så gott de kan. Ett barnhem med 120 barn som ligger långt ute på vischan i Naromoru. Flera av barnen har varit gatubarn och hittats och plockats upp av Father Rafael som driver detta barnhem och som är som en förälder till alla dessa barn. Vissa har inga föräldrar kvar i livet och vissa har föräldrar, men dessa vill eller kan inte ta hand om sitt/ sina barn.

Fantastiskt att få träffa alla dessa härliga barn och se hur de bor. Igår hade vi med oss målarfärg och vi tillsammans med barnen målade om i alla sovsalar. Madrasser och filtar är beställda och ska levereras på tisdag. Detta kommer göra väldigt stor skillnad för barnen.

En härlig dag med handling till barnhemmet på förmiddagen, lunch, målning, lek , middag och en fantastisk avslutning där alla barnen sjöng för Therese som fyllde år, så himla fint.

På vägen hem berättade Father Rafael ( som körde oss hem) om flera barn som bott / bor på barnhemmet och deras story varför de bor där och hur det har gått / går för dem nu. Svårt att förstå att hans storys om barnen är sanna. Det finns flera solskenshistorier som han berättade där barnen växer upp och kan gå på universitet och ”lyckas i livet”( som han kallar det ) men tyvärr även då barn dör i Aids på barnhemmet.

 

Här handlade vi målarfärg

 

Här handlades köttet till middagen

 

Barnhemmet

 

Barnhemmet

Fotbollsplanen

 

De torkar sina kläder på stängslet omkring fältet

Deras matsal i mitten av byggnaden

 

Målar alla sovsalar

 

Lisette var med och bakade Chapati brödet som var hur gott som helst

 

Tjejerna tvättar mango och killarna letar efter lagom tjocka pinnar att stoppa i målrollern

 

Detta rum förvandlas till det som behövs: kök i detta fall , lekrum, matrum och kyrka på söndagar

 

En talande bild om hur illa de har det. Prio 1 att mätta allas magar varje dag , vilket gör att de inte har råd med att köpa nya stolar och bänkar t.ex. till klassrummen

 

Fina killar

 

Mangotime

 

Kön till maten

 

Tvättar händerna

 

 

Pojkarnas sovsal målas om: lägg märke till madrasserna 🙁

 

 

 

 

Vi räknar på swahili och på svenska

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *