Uppdatering skor !

Här kommer uppdateringen hur det har gått med skorna  jag samlade in innan jag åkte (kritor och hopprep har jag redan nämnt i tidigare inlägg att vi skänkte till Temple Road skolansmbarn 🙂 )

Planen från början var att avvakta lite och se vilka människor man lär känna och om man får en känsla att man kan lita på dem och på så sätt komma vidare fram till de mest behövande. De människor som går våran kurs (tränarna/lärarna) är inte de mest behövande. De flesta människor här har ”second-hand” skor (och även kläder), vissa har riktigt fina skor, vissa har trasiga och vissa har helt opassande skor (iaf för idrott). Men sen finns det de barn och ungdomar som faktiskt inte äger ett par skor så det är de jag vill försöka komma åt och då kunna göra att ytterligare 30 st barn och ungdomar äger ett par skor.

Man kan tro att det borde vara ganska enkelt. Men många jag har lärt känna här tänker väldigt mycket på sig själva i första hand, vilket jag har all förståelse i världen för. Så inte vem som helst skulle hjälpa mig att nå de barnen utan skor utan eventuellt försöka luras eller se till att de gynnar dem mest.

Första veckan lärde jag känna en kille, en väldigt bra kille. Han brinner för handbollen och är en superbra och engagerad tränare. Han är 22 år och när han inte spelar handboll själv så coacher han ett yngre lag från hans före detta skola. Honom fick jag en bra känsla för från början.

När jag berättade för honom om att mina kompisar /min familj och jag har samlat ihop en väska med skor och jag gärna ville åt de barn utan skor sa han att det inte var några problem. Han tog kontakt med en kvinna som jobbar på ett barnhem en bit härifrån. I slutändan fick vi båda skjuts av Julius och fick lämna skorna där igår efter eftermiddagens träning.

När vi åkte in på den lilla vägen till barnhemmet så fick jag en riktigt stor klump i magen, att människor kan bo så. Blev väl mottagen av 2 kvinnor och en man som jobbar där och 2 killar som bor där. De tyckte skorna var fina och verkade bli väldigt glada 🙂

 

 IMG_2265

 

 

 

IMG_2264

 

 

 

IMG_2263

 

 

IMG_2262

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *