Tisdag på Ithenguri Primary School

Dag 2 på Pandoc Training Course åkte vi till Ithenguri Primary School. Barnen och läraren berättade för oss att det var en väldigt liten by/del av Nyeri och att det låg på ”landet” och att deras skola var ca. 70 år gammal. En väldigt gammal och trasig byggnad, men väldigt fin i det stora hela.

Vi började dagen med lite genomgång med deltagarna om dagens upplägg och sedan var det dags för förmiddagens träning med barnen. Innan vi ens satte igång träningen så började alla deltagare leka/passa/lära ut handboll till alla barnen på handbollsplan, även om alla inte var tänkta att vara med på träningen. Häftigt att se deltagarna ta för sig som ledare i en sport de är helt nya i och lära ut de dem kan. När vi satte igång så fick alla barnen som var ute på planen vara med på stafetter som uppvärmning innan deras lärare fick skicka tillbaka de elever som inte skulle vara på plan till klassrummet och vi fick en rimlig mängd barn att kunna träna med de materialet vi har för tillfället ( blivit försening med materialet, bland annat alla bollar som vi skickat från Sverige..). Även dessa barn var helt nybörjare men lärde sig väldigt snabbt och vi kunde avsluta träningen med deras första match. Tjejerna såg riktigt starka ut medan killarna jagade boll mest 😀 Denna skola hade fått en ny ”headteacher” som deltog i vår kurs förra året. Så det är han som drivit på att vi skulle komma hit ( till en alldeles ny skola) detta år samt har satt igång med att lära ut handboll på skolan. Fantastiskt att se hur handbollen och glädjen och engagemanget med denna sprids häromkring 🙂

Efter lunch var det dags för Prevention träning med deltagarna. Vi gick igenom knäkontroll och massa övningar för både bål och axlar. Grymma deltagare som gjorde sitt bästa, dock inte superstarka 😉 Det kändes som att alla som var med fick grepp om knäkontroll, vilket känns häftigt när det är något ingen av dem någonsin hört eller hållit på med. Väldigt rolig eftermiddag ! Vi avslutade det hela med en strafftävling.

Efter en hel dag ute på handbollsplanen så gick vi till Temple Road Primary School, där vi känner en lärare, Grace, som ligger oss varmt om hjärtat. Så vi hälsade på henne samt vår lilla älskade Bridget som vi följt och hjälpt genom åren vi har varit här. Så fint att se henne och höra att det går bättre för henne i skolan och att hon har hittat vänner.

Därefter blev det en sväng på stan till både Naivas ( en supermarket), uniformsaffären, skoaffären och hälsa på Winnies mamma och pappa i deras nyöppnade affär. Häftig upplevelse och väldigt roligt att få träffa Winnies pappa 🙂 Medan vi var där så kom det en stororder från en kvinna som skulle handla och Lisette och jag hjälpte till att packa.. 16 av de här, 12 av de här, 36 av dessa osv. Riktigt roligt 🙂

Bra tisdag, hej!

/ Hanna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *