Söndag

Nu har vi kommit fram till Nyeri. Julius plockade upp oss på hotellet och 10.30 och resan tog ca. 2,5 timmar lite drygt, 155 km är det från Nairobi till Nyeri. Vägen blev sämre och mer och mer guppig ju närmare vi kom Nyeri. För mig som aldrig varit i här tidigare var bilresan extremt häftig faktiskt. Först och främst så kör de på vänster sida och regeln ”störst går först” tycker de är bra. Vi var tvugna att blunda ett antal gånger under vägen, först i Nairobi för att det var så mycket bilar och alla bara körde utan att ta hänsyn direkt och senare under vägen gjordes det några omkörningar som vi inte hade valt att göra.

Längs med vägen gick det ganska mycket människor trots att vi körde på ”high way” och sedan såg vi massor av djur: åsnor, kossor och getter, några helt fria och några lite halvhjärtat fastbundna precis vid vägkanten. Även fascinerande att se alla fina och fräscha marknader längs vägen. Vi stannande till på ett ställe, eller rättare sagt vi saktade ner vid ett gupp , och köpte bananer, en hel klase blev det.

Väl framme åt vi lunch med Julius på hotellet och fick våra rum efter det. Jag är positivt överraskad och trivs riktigt bra på mitt rum, endast behövt döda en spindel hittills 😉

På söndagar här på hotellet kommer många barnfamiljer hit för att bada i poolen så det kryllade av månnsikor här under dagen och många blickar fick vi. Efter några timmar vågade vi oss ut på stora gräsområdet och sola ett litet tag. Dock stannade hoppborgen med barn upp ett litet tag när vi lade oss där i närheten. En ny upplevelse 😉

Efter lite solning så har vi utforskat hotellet, eller Lisette har rättare sagt visat mig runt, och sedan har vi ätit middag och planerat träningarna inför imorgon. Har även fixat i ordning med det materialet vi har här nu som ska med, pumpat lite bollar mm.

Här kommer lite bilder från resan hittills:

På Arlanda 04.30 med allt bagage

image

Överfullt handbagage

image

Fin vy från planet över Österrike

image

När vi kom in över Afrika

image

Vår resa

image

Framme på Nairobi flygplats

image

Vägen från Nairobi till Nyeri

image

image

Bananerna

image

Vi känner oss ganska vita…

image

Våra fina tröjor

image

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *