Safari DAG 2

Lördagen började tidigt den med. En kopp kaffe kl 6 innan vi åkte ut på morgonens safaritur. Det djur vi hoppades på att komma nära då var elefanten då vi bara sett den på längre håll. Även med det hade vi tur vi kom hur nära som helst, den stod, gick och åt bara några meter ifrån oss. Såg även giraffer, hyenor, antiloper och lite andra djur igen.

Vid 9 var det dags för heavy breakfast och sen iväg mot Nairobi. Påvägen ut ur reservatet så såg vi massa djur igen, bland annat 13 giraffer på ett ställe som var på väg till vattnet tillsammans för att dricka, en otrolig syn. Så sammanfattningsvis en väldigt väldigt lyckad safari lejonen och leoparden var häftigt att se så nära men min favorit blir nog i slutändan ändå giraffen! Grymt coolt djur !!

Vid halv 12 var vi vid gaten och då skulle vi ca 6 timmar att köra till flygplatsen. Allt började bra och vi stannade och tanka efter en dryg timme. Där började det dock krångla, det var någon där som inte gjorde sitt jobb rätt och något blev tok med bilen. Vi fick stanna efter ett tag och turligt nog var det en liten liten by ute på landet där det var några som försökte hjälpa oss med bilen. Medan bilen skulle svalna en halv timme så gick Lisette och jag runt i lilla byn och kollade och hälsa på några glada barn. Bilen var redo trodde de men efter några minuter fick vi stanna igen i en uppförsbacke när visningen kom upp. Tidsmässigt började det långsamt bli lite tajt med tanke på vårt flyg. Efter kanske 40 minuter testade vi igen. Ingen bra start för bilen i uppförsbacken och första kilometrarna gick långsamt men sen kom den igång igen och den tog oss hela vägen till flygplatsen i precis rätt tid.

En lång resdag med andra ord med lite spännande stop här och var på vägen. Planet gick 22.40 och vi landade 05 i Amsterdam. Därefter blev det att säga hejdå till Lisette efter 2 grymma veckor tillsammans! Tack för en grym safari och 2 roliga veckor!

 

Krokodilerna vid hotellet på morgonen 

IMG_2356

 

 

IMG_2370

 

Fin utsikt

IMG_2381

 

Vi kom en elefant väldigt nära

IMG_2375

 

Älskar girafferna

IMG_2399

 

Söt zebra

IMG_2394

 

Gråa Hyenor

IMG_2359

 

 

IMG_2416

En leopard till fick vi se

IMG_2419

 

 

På väg mot Nairobi så passerade vi equatorn

IMG_2422

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *