Safari DAG 1

Vi blev hämtade 04 på hotellet och då fick vi med en frukost låda av den trevliga killen som brukar göra våra omeletter. Vi försökte sova så gott det gick den första biten men vägarna är inte de bästa här och många stop för gupp här och var. Efter några minuters åkandet åkte vi förbi Police College och där runtomkring såg vi säkert runt 70 polis studenter som var ute och sprang och tränade kl 04…

När det hade ljusnat till runt 06.30 så vaknade jag. Då var vi på en liten väg ute i ingenstans, bara gröngrått landskap med gräs sand och träd. Klungor av barn som gick barfota längs vägen troligen påväg till skolan som säkert börjar vid 08 så de har nog en bra bit att gå. Det stod små skjul och lerhyddor lite här och var och där bor människor vilket kändes helt ofattbart. Vi såg en kvinna invirad i rosa sjalar gående ute i ingenstans med 15 kor. Man undrar vart hon var på väg…

Men vägen vi åkte på var faktiskt riktigt bra fram tills 29 km innan vårt mål, Samburu National Reserve. Då började en slingrig liten grusväg. Runt 07 var vi redan framme vid gaten in till reservatet, där blev det ett kort stop för att öppna taket på vår lilla minibuss vilket gjorde det möjligt för och Lisette att stå upp med huvudet i det fria!

Vi hade riktig tur och fick se lejon redan innan frukost. Såg även elefant, antiloper, fåglar, en sköldpadda och Diggdigg ( ser ut som en blandning och kanin och rådjur). Vi gjorde paus för frukost runt 9 tiden och då stannade vi vid ett tältområde (där man kunde sova i tält,vilket vi inte fick;) ) packade upp vår lilla frukost och innan någon av oss eller dom som jobbade där hann reagera så var en babian framme och hade snott mina pannkakor som var precis bredvid min hand. En riktigt snabb babian och jag hann bara se handen innan den redan var borta igen. En rolig start och vi alla fick oss ett gott skratt.Efter det var vi omringade av mindre och större apor under resten av frukosten. Men då höll vakterna koll och var beredda med slangbella.

Vid 10 tiden checkade vi in på vårt otroligt häftiga hotell! Riktigt grymt! Små hus/hyddor där vi bodde, floden precis bredvid och man såg krokodilerna genom fönstret utan staket emellan oss vilket var lite läskigt men väldigt häftigt. Aporna fanns även här, de var överallt och vi fick snabbt stänga igen dörren så de inte kunde följa med in. De satt på fönsterbrädan utanför och kikade in på oss. Väldigt söta! Incheckade och klara hade vi fått tiden för lunch kl 13 och vi sov ända fram tills dess. Vi båda var helt slut och det kändes som vi först då slappnade av för första gången efter de här 2 veckorna.

Efter lunchen hann vi med lite Valentines Pedikyr hon tyckte verkligen våra fötter behövde det efter 2 veckor i den röda sanden som tog lång tid att skrubba bort. Klockan 16 till 18.30 var det dags för safaritur igen. Vi hade tur igen!! Vi fick se leoparden på lika nära håll som lejonen. Även giraffer och zebror! Därefter blev det en dusch innan ”the special Valentines dinner” vid polen! Hotellet hade gjort det superfint verkligen och vi fick en god och mysig allahjärtansdag avslutning.
Vi fick även vara med om en dans av Samburus vilket var en speciell och lite obehaglig upplevelse.

En riktigt bra allahjärtansdag som jag inte glömmer så fort

Soluppgången

IMG_2266

 

Samburu National Reserve

IMG_2267

 

IMG_2268

 

Fint reservat

IMG_2274

 

Kom riktigt nära lejonen

IMG_2290

 

 

Sköldpadda

IMG_2298

 

 

Krokodilen i floden som vi hade utsikt på ifrån vår stuga vi bodde i

IMG_2304

 

 

Coolaste djuret 😀

IMG_2332

 

Leoparden hade vi också turen att se

IMG_2325

 

Allahjärtansdagmiddag

IMG_2346

 

Samburus som dansade under middagen

IMG_2351

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *