Första dagen

Första dagen med träningar. Väldigt mycket nya intryck idag för mig som är här första gången. Lite nya uttryck också som vi får anpassa oss efter så som ”african time”, dvs att de inte kommer den tiden man säger utan lite ungefär däromkring. 9.00 kan innebära allt från 9 till halv 10, 10 och ursäkten blir bara ”african time” 😀

Vi har blivit hämtade och skjutsade med 3 olika bilar /chaufförer idag, för vi blir körde mellan hotellet och skolan där handbollsplanerna finns som vi tränar på. Vi åker dit på morgonen och är där till lunch , ca.12 (idag blev det halv 1, men det är som sagt inte så noga 😉 ) och sen till hotellet för lunch och lite rast när det är som varmast här till ungefär kl 14 och sen blev det träning igen. Kl 15 var barnen helt slut och då hade vi lite information för de vuxna som är här med oss och vill lära sig handboll och hur man lär ut handboll. De flesta kommer från skolor där de förmodligen fått i uppdrag att lära ut handboll , vissa är väldigt intresserade av handboll och tränar redan  något lag och vissa vill börja träna lag. SÅ det är en blandad skara, vilket blir en rolig utmaning att lägga det på en lagom nivå så alla får ut något av det.

Så vid sidan om träningarna med barnen så kommer vi hålla lite kurs för de med det innehåll de vill ha. Så planen är den att de är med oss på träningar och sedan före och efter får lite teori. Ungefär så ska upplägget för hela veckan se ut. Måndag till onsdag tränar vi ganska små barn, primary school, och torsdag, fredag kommer de lite äldre och tränar med oss.

Idag hade Lisette hand om 25 killar och jag om 25 tjejer som alla kom från samma skola, Ngangarithi Primary School. De hade en heldag med oss. Sammanfattningsvis har dagen varit väldigt roligt, det har varit varmt och barnen är helt underbara. Riktigt kul att lära ut till de. Vissa har skor, vissa är barfota och många av tjejerna har på sig sin skoluniformsklänning, vilket inte är optimalt att spela handboll i, men de gjorde det bästa av situationen.

De flesta klasser vi kommer träna denna vecka kommer komma tillbaka till helgen och spela en turnering som går lördag och söndag, PARTILLE CUP KENYA TROPHY. Läs mer om det på deras hemsida:
www.msgkenya.com (där finns också en blogg som uppdateras här)

Nu på kvällen har vi ätit middag och planerat morgondagens träningar och teori genomgång med tränare.

En underbar första dag.

 

Denna underbara utsikt på väg till frukosten

image

Vårt hotell

image

image

Tjejerna jag tränade idag

image

Killarna Lisette tränade

DSC_00271-1024x716

Lisette i väntan på att vi ska vi hämtade efter lunchen

image

Nyfikna elever på skolan där vi håller träningarna

image

Bara lite kvar…

image

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *