En annan del av världen : del 1

Qatar – Doha

Dag 1:

Flygningen tog drygt 6 timmar mellan Stockholm och Doha. Vi var ett helt gäng som åkte tillsammans via Pandox.

Resan gick bra och hotellet låg inte långt ifrån flygplatsen. Värme och människor i vita Conduros (”vita klänningar”) möttes vi av i Doha. Väl framme på hotellet blev vi extremt väl bemötta med 7 personer med 1 meter avstånd från varandra som visade oss till middagen. Superlyxigt, häftigt och fint hotell men lite överdriven lyx/service för min smak. Känns lite annorlunda att inte få bära handdukar eller kaffe själv till sin plats utan någon annan som person som bär dessa saker åt en.. Efter en god middagsbuffé och välkomnande till Doha och handbolls VM så gick vi och la oss i härliga, fluffiga sängar.

 

IMG_7667

 

IMG_7679

 

IMG_7680

 

IMG_7685

 

 

Dag 2:

Startade med ett pass på gymmet med Ann-Sofie och mamma som följdes av en fantastisk frukostbuffé med allt att välja på, självklart även färskpressad mangojuice som pricken över i:et.

Efter ”pre-game-samling” på hotellet med uppladdning inför matchen Sverige mot Egypten så åkte vi bussar till hotellet. Trafiken var lite annorlunda jämförelsevis med hemma. Rödljusen var röda och gröna extremt länge, ca. 5 minuter. Så på vägen till hallen hade vi otur med rödljusen och det tog 45 minuter medan det tog 20 minuter på vägen hem (såklart även mindre trafik, men ett rödljus kunde göra stor skillnad).

Matchen var oerhört spännande och slutade Egypten hade en väldigt mycket publik, ca 6000 egyptier mot oss kanske 200 svenskar. Men vi gjorde vi bästa och hejade på. Matchen slutade 25-25, men kändes som en förlust.

IMG_7695

 

 

 

IMG_7694

 

 

 

IMG_2878

 

IMG_2882

 

 

Dag 3:

Detta blev en riktig drömdag för mig.

Den började med en löprunda med Ann-Sofie och mamma på hotellområdet, de hade en liten runda på 1,2 km om man sprang runt hela området. Därefter lite yoga på stranden och ett morgondopp i havet, vilket var iskallt.

Efter frukosten så erbjöds det en föreläsning som vi valde att gå på, en man från Dubai som pratade om arabvärldens tro, tankar och traditioner. Väldigt spännande att lyssna på och han väckte extremt mycket tankar och känslor hos oss som lyssnade.

Efter lite sol, bad och en fantastisk lunchbuffé utomhus så var det dags för beachhandbollturnering. Jag var med i Pandox 1 och vi vann våra båda matcher. Det var så himla roligt, fick tillbaka massa härliga minnen från Åhus beachhandboll som jag spelade för länge sen när jag spelade handboll. Adrenalinet pumpade och hela laget var väldigt taggade.

Kvällen avslutade vi med att besöka marknaden några kilometer in mot stan och en middag på marknaden, vilket var en riktigt cool upplevelse som nästan kändes lite overklig eller som vi satt mitt i en film. En rolig detalj var att de på resturangen vi åt på hade en kille som gick runt och sög/blåste igång allas vattenpiper innan han satte på ett munstycke och räckte över slangen åt gästerna. Haha, ett väldigt annorlunda jobb måste jag säga.

Därefter så avslutade mamma och jag dagen med att åka till pappas hotell och vi drack en drink i en bar på 55:e våningen. Extremt häftig utsikt över Doha.

Med andra ord en himla bra dag.

IMG_7736

 

 

IMG_7749

 

 

IMG_7784

 

IMG_7765

 

IMG_7776

 

Dag 4:

Denna morgon började vi med intervaller&fys på stranden som avslutade med ett morgondopp igen. Så himla fantastisk start på dagen.

Lite roliga Qatar fakta: Reg.skyltar 0-600 har högsta status i landet, ju längre nummer desto högre status. Krockar en bil med en bil med reg.skylt 0-600 är det alltid den andra bilens fel. Hyr du en bil och krockar med en annan bil är det ALLTID ditt fel ”skulle inte du varit i landet och hyrt en bil, hade detta inte hänt”.

Det är både lite roligt, fascinerande och samtidigt lite obehagligt att människor kan tro, agera  och tänka på så olika sätt.

Denna dag var et matchdag igen och efter pre-game så fick vi se en riktigt bra match mellan Sverige och Frankrike. Sverige gjorde en himla bra insats och det var snopet att Frankrike till slut vann med 2 bollar.

IMG_7744

 

IMG_7753

 

 

IMG_7699

 

IMG_7810

 

Dag 5:

Då var det dags för den efterlängtade ökensafarin. Vi var ett gäng på 70 personer som åkte iväg i 13 bilar från hotellet vid 9 på morgonen. Vår chaufför var inte jätte pratglad på vägen till öknen, men blev lite mer lättsam när vi väl kom ut i öknen och satte på lite svensk musik.

En väldigt häftig upplevelse, vi åkte i bilen i sammanlagt 2 timmar ute i öknen och stannade till på 2 fina ställen, ett mitt i öknen och ett vid havet. Jag låter bilderna tala för resten.

På kvällen åkte vi in till stan och åt på restaurant som låg i ett hotell. En supermysig italiensk restaurant. Vi avslutade kvällen med en liten promenad på de icke-befintliga trottoarerna ner till vattnet innan vi åkte hem.

 

IMG_2915

 

IMG_2904

 

 

IMG_2927

 

 

 

IMG_2942

 

 

IMG_2936

 

 

IMG_2950

 

 

IMG_7823

 

IMG_2973

 

 

IMG_7876

IMG_7824

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *