En annan del av världen : del 2

Dag 6:

Denna dag var mycket speciell, både för att Sverige skulle spela åttondelsfinal och att jag fick ett väldigt roligt besked. Jag fick mejl om att jag har fått mitt första heltidsjobb som fysioterapeut som jag börjar 2 dagar efter det att jag kommit hem från Kenya. Jag var på en intervju dagen innan vi åkte och de erbjöd mig en tillsvidaretjänst till 31/8 , vilket jag självfallet tackade ja till. MEN jag måste ändå erkänna att jag har tyckt att det har varit väldigt roligt att söka jobb och inte hade haft något emot att göra det ett tag till, nya möjligheter och jobb kom ut varje dag kändes det som. Dock klagar jag verkligen inte över att ha fått jobb utan jag är helt överlycklig och det känns faktiskt som drömjobbet och en optimal start som fysioterapeut. Ska bli riktigt spännande.

På eftermiddagen var det dags för pre-game inför kvällens match mot Polen. Alla var taggade och vi gick all in (även med ansiktsmålning 😉 ). Väl på plats i hallen resulterade min ansiktsmålning i att polsk tv ville göra en intervju med mig. Ja tackade ja och tänkte självfallet att det var frågor om kvällen match och handbolls VM överlag. Men där hade jag helt fel, frågorna jag fick var om Qatar som land, byggnaderna, hallarna och vad jag trodde om fotbolls VM 2022. Väldigt glad att det var polsk tv och troligtvis inte så många behövde höra till mina svamliga svar.. Haha.

Tyvärr slutade matchen med en förlust för Sverige trots att killarna verkligen hadae kämpat och det kändes som de hade chansen att vinna denna match. Riktigt tråkigt.

Senare på kvällen/ natten var det dags för de flesta att bege sig mot flygplatsen och hemåt.

Lite tråkigt att säga hej då men jag hade ju fortfarande några dagar framför mig i detta annorlunda paradis.

 

IMG_7888

IMG_7901

 

IMG_7903

 

 

 

IMG_7909

 

 

IMG_7949

 

Dag 7:

Första dagen jag vaknade upp ”ensam” på hotellet började jag med en löprunda till stan och tillbaka. Mötte mycket roliga människor som var ute och sprang och hade väldigt vacker utsikt över både byggnader och havet.

Dagen gick åt att börja förberda min första föreläsning jag ska hålla i som fysioterapeut i Kenya om rehabilitering och skadeförebyggande träning med fokus på barn.

Efter lite sol och bad så åkte jag in till stan och fick äran att hänga med ”ledar-gänget” till en brasiliansk restaurant där det fanns buffé och de serverad kött vid bordet om man hade vänt upp den gröna sidan av ett litet kort man hade bredvid sin tallrik. Supercool restaurant och god mat.

Innan jag åkte hem fick jag för första gången behandling med nålar för min onda ländrygg. Behandlingen hjälpte väldigt bra och i nuläget känner jag knappt av den. Tack till den fantastiskt duktiga Inge för det!

IMG_7693

 

 

IMG_7868

 

Dag 8:

Denna dag ägnade jag bara åt mig själv, badade, solade, njöt av mangodrink vid poolen och tänkte på livet, drömde och tänkte på olika mål och planer jag har. Himla skönt med en sån dag! På eftermiddagen begav jag mig tillmarknaden igen för att fynda lite fina sjalar.

På kvällen var det svårt att få biljett till kvartsfinalerna, eftersom Qatar spelade en av matcherna så var alla biljetter slut. Så jag fortsatte min ”tahandommigsjälvdag” och beställde roomservice och kollade på handbollen på tv.

IMG_7755

 

IMG_7930

 

 

 

IMG_7937

 

 

Dag 9:

Efter morgonträning och frukost så åkte jag iväg till pappas nya hotell och hängde där vid poolen. Till lunch så åkte vi tillsammans med Stefan till hamnen, The Pearl, åt lunch och tog en ofrivillig men härlig långpromenad och beundrade båtar, byggnander, butiker, caféer och tomheten på människor. Vi mötte nog flera människor som städade på våra timmar där än människor som shoppade eller promenerade, vilket kändes lite skumt. Men otroligt häftig och fin miljö.

Efter lite chill på rummet och en drink i baren så åt vi på IHF’s buffé på hotellet. WOW ! den lyxigaste oh vackraste buffén jag har sett. Var tvungen att gå runt och titta bland all mat ett bra tag innan jag bestämde mig för vad jag skulle ta. 3 förrättsbord, väldigt god varmrätt och efterrättsbordet var rena himlen bland efterrätter. Pappa och jag var lite oroliga för att vi tog någon dekoration när vi valde bland efterrätter för att de såg overkligt fina ut.

 

 

IMG_7961

 

IMG_7957

 

IMG_7966

 

IMG_7973

 

IMG_7979

 

IMG_7975

 

IMG_7995

 

IMG_7985

 

IMG_8004

 

Dag10:

Sista dagen på detta underbara stop i Qatar. Innan frukosten gjorde jag klar min föreläsning och efter det kom pappa till mitt hotell och vi hade lite sista strandhäng, sol och bad och en mysig lunch.

När pappa åkte till matcherna ( återigen biljettbrist) så packade jag och kollade på semifinalerna på hotellet. Qatar mot Frankrike i final, vem hade trott det.

 

 

IMG_8010

 

IMG_8012

 

IMG_8033

 

 

Dag11:

Upp 04.00 och iväg till flygplatsen för att lyckas checka in 3 extra bagage som inte var anmälde på min biljett. 37 kg övervikt lyckades jag förhandla ned till att endast betala för 20 kg övervikt. Nöjd med det satte jag mig på planet till Kenya, Nairobi , för att där möta Lisette.

 

IMG_8035

 

IMG_8036

 

 

 

Tankar och känslor från förra årets resa och upplevelse kommer tillbaka. Har laddat batterierna på bästa möjliga sätt för att kunna göra det allra bästa utav denna utmaning. Jag ser otroligt mycket fram emot att möta alla människor igen och förhoppningsvis sprida samma glädje till barn och vuxna genom handboll och föreläsningar.

Nu kör vi !

 

DSC_0026-1024x593

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *