Drömstart

Vi fick verkligen en superbra start på första veckan av Pandox Training Course. Både Lisette och jag var lite småpirriga och nervösa inför dagen och starten och hade förberett både presentation träning och upplägg för dagen.

Vid MSG-office, där vi möts varje morgon inna vi åker iväg till de olika skolorna, så mötte vi 2 deltagare från förra året som var laddade för ny kurs. Ett bra tag var det endast 3 deltagare uppskrivna på listan och vi kände lite att det var ganska lagom start för oss. Av erfarenhet vet vi att dag 2 kommer flera tillkomma då de flesta lärarna frågor om tillstånd för att delta i kursen på måndagen och får de lov så kommer de dag 2. Lite annorlunda system från Sverige, där man ofta vet och bokar upp sig på en kurs långt i förväg. Innan vi åkte iväg hann det droppa in en 10 st deltagare , varav 4 kvinnor och endast 2 från förra året. Riktigt roligt och lite pirrigt på väg till Kiganjo Primary School.

Väl där droppade det in ännu fler och det var runt 15 deltagare när vi satte igång. Dock fanns det ingen elektricitet på skolan så vi kunde inte visa vår presentation… Så vi fick tänka om och köra utan den. Isaac hade även lyckats skrapa ihop fler bollar än vi hade tänkt oss så väl på plats på planen så styrde vi om träningen som endast fick behålla ordinarie uppvärmning. Deltagare fortsatte droppa in under träningen med barnen.

Vi fick träna 30-35 barn som gick blandat i 5-7 på Kiganjo Primary School och de allra flesta hade aldrig spelat handboll. Dessutom hade skolan missförstått när vi skulle komma, de trodde vi skulle komma förra måndagen och stod och väntade på oss. Detta resulterade i att tjejerna inte hade något ombyte med sig och fick köra i deras uniformer som är klänningar. En helt fantastisk nybörjargrupp som var nyfikna och intresserade av handboll. I slutet av träningen såg det ut som att alla hade spelat handboll ett tag, häftigt med en utveckling på 1,5 timmes träning. Man såg att de verkligen hade riktigt roligt och sög åt sig all kunskap de kunde få. Även deltagarna gjorde riktigt bra ifrån sig, var delaktiga som coacher och intresserade. Speciellt en kille som bombade Lisette med frågor så att hon inte hann svara på ena frågan innan han ställde den nästa, haha..

Sedan åkte vi en snabbis tillbaka till hotellet för lunch. Tillbaka på Kiganjo Primary School för eftermiddagsträning med deltagarna så hade listan med deltagare fyllts på och de var 21 stycken. Detta är helt klart rekord för dag 1 på denna kurs. Av dessa 21 stycken är väldigt många nybörjare, men många har hållit på med andra sporter, framförallt fotboll och volleyboll. Detta gör det hela väldigt roligt, för efter denna vecka kommer det finnas massa nya handbollstränare i Nyeri som kan träna barnen på sina skolor.

Eftermiddagen började därav med genomgång av regler, linjer och grunderna i handboll igen. Därefter fick tränarna testa på samma träning som barnen fick göra på förmiddagen. De hade minst lika roligt som barnen på vår uppvärmningslek ( ni kommer kunna se filmer på detta på min insta: Momatzo ).

På kvällen blev det pyssel med listan jag fått av Hillary ( läraren på Murnigato) för att skriva ned alla storlekar på uniformer och skor till 18 stycken barn 🙂 Jag har även lärt känna en kvinna som jobbar på uniformsbutiken , vilket underlättar att kontakta och förbereda dem att jag kommer med en lista till deras affär idag och som gärna ska vara färdigpackad nästa vecka.

Middag med hela gänget och 2 samarbetspartners till House of Human Rights och sen försöka somna med alla reflektioner och tankar från dagen som snurrar i huvudet. Tog nog drygt 1,5 timme igår också trots att kropp och huvud är helt slut efter en hel dag på fältet i torr hetta.

Älskar detta jobb och liv här, jag går helt in i en bubbla där det bara finns det som är just här och nu. Vilket känns annorlunda men så jäkla underbart ! Alla andra problem eller tankar blir helt oviktiga och hamnar långt borta.

Bilder kommer i nästa inlägg 🙂

Ha en fin tisdag

 

/ Hanna

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *