Detaljer

Det blir lätt lite missförstånd ibland då vår och deras engelska skiljer sig ganska mycket i vissa fall, både i ordval och uttal.

  • Ett samtal när vi gick med Julius på turneringen på väg hit. Vi går förbi planen där de spelar rugby och spelarna hade inga skydd alls och spelade ganska tufft.

Lisette säger : In Rugby it must be very common with injuries ?!

Julius: Yes it’s very common with rugby in India … and in New Zealand.

Rugbyplanen

Rugbyplanen

 

  • En situation i klassrummet:

En kille säger i slutet av dagen när vi just har avslutat sista teoripasset: We want to play us. Play us.

Vi undrade om det är handboll han menar, men får till slut hjälp av Isaac som översätter till PRAY US 😉 haha.             och då skulle vi avsluta dagen med att be för oss.

Och apropå avslut, så har våra deltagare haft väldigt svårt att bara säga hej då för dagen. Så när vi tycker att vi              avrundat och sammanfattat dagen och säger tack för idag sitter alla kvar. Första dagen slutade med att vi alla                bad i klassrummet innan vi gick och andra dagen så tog en kvinna bland deltagarna tag i detta och                                  introducerade oss till låten som har blivit vår ”avslutningslåt” för resten av veckan +  att man tar varandra i                  handen efteråt och ber tillsammans och därefter så avslutar man med att kramas. Mycket trevligt avslut och jag          lovar att man aldrig går ifrån klassrummet utan ett stort leende, vilket är fantastiskt !

I torsdags då sjöng alla ”AKUBARIKI”  i en fin melodi och riktade händerna mot oss. Det var vi inte riktigt                     beredda på och kändes lite annorlunda till en början .. Akubariki byter ”bless you”.

 

Väldigt häftigt att det kan vara så olika traditioner  och framförallt att de involverar oss och vi får vara med

 

 

 

  • Här ser ni en jobbannons. Den är uppsatt i lilla diket precis nedanför trottoaren, vilket kanske inte känns som den bästa platsen 😉

 

IMG_8136

 

  • Byggarbetsplatserna är jag imponerad över. Det ser inte superstabilt ut, men det verkar fungera !

 

IMG_8183

De är inte helt klara med vårt hotell vi bor på än 😉

 

 

 

DSC_0012

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *