Bra onsdag – dag 3

Onsdagen var en riktigt bra dag men hänseende på skolorna som kom, både i Gitugi Girls och Kiambuiri Primary school var det duktiga och väldigt intresserade barn.

Vi startade morgonen med med en lite för svår uppvärmning (koordinativt sätt) så där fick tjejerna från Gitugi Girls kämpa lite. Sedan gick vi igenom grunderna i genombrott. Det blev en riktigt bra och roliga träning. Tjejerna hade en väldigt blandad nivå, allt från att knappt ha spelat handboll till de som spelat flera år, vilket gjorde det lite klurigt med upplägget men det kändes som att alla fick lära sig något och var glada efteråt.

Därefter var det samling med lärarna/tränarna där de bland annat fick lite tid i sina grupper inför deras examen på fredag. Vi har delat upp dem i 4 grupper (ca. 3-4 personer i varje grupp) och därefter delat upp träningen i 3 delar där grupp 1 håller i 15-25 minuters uppvärmning, grupp 2 håller i första delen av träningen (15-25minuter) och sedan håller Lisette och jag i den 3:e och avslutande delen. Samma sak upprepar vi på eftermiddagens träning på fredag.

Detta med ”examen” för deltagarna är faktiskt nytt för i år. Det har varit väldigt positivt att lägga till detta moment upplever vi. Det har gjort att deltagarna har varit väldigt mycket mer aktiva under veckan som gått (jämförelsevis med förra året) och även ställt mycket frågor. De kommer nog även känna sig mer stolta på fredag när de får sitt diplom mm. när de faktiskt har klarat en examen och inte bara stått vid sidan av och inte lärt sig något.

Efter lunchen så kom Kiambuiri Primary School som bestod av 15 tjejer och 15 killar. Vi körde ett baspass med denna skola då det var många nybörjare, men med lite nya övningar. Jag hade tjejerna på ena planhalvan och var imponerad hur mycket de tog åt sig och verkligen gjorde sitt bästa.

 

Morgonens träning

Morgonens träning avslutades med match

 

Gitugi Girls

Gitugi Girls

 

Eftermiddagens träning

Eftermiddagens träning

 

Kiambuiri Primary School

Kiambuiri Primary School

 

Vår publik

Vår publik

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Lämna gärna ett ord!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *